Makron: Nacionalni front je partija mržnje

Posljednje ankete pokazuju da bi Makron izbio u vrh u prvom krugu izbora koji će biti održan 23. aprila, a u drugom krugu, zakazanom za 7. maj, pobijedio bi liderku krajnje desnice Marin le Pen
1 komentar(a)
Emanuel Makron, Foto: Reuters
Emanuel Makron, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.04.2017. 20:16h

Francuski centristički kandidat za predsjednika Francuske, Emanuel Makron tri nedjelje prije izbora nazvao je Nacionalni front liderke krajnje desnice Marin le Pen "partijom mržnje".

Obraćajući se na hiljadama pristalica u Marselju, Makron je rekao da je Le Penova njegov glavni protivkandidat uz obećanje da će njenu partiju "udaljiti daleko od ove kampanje, od zemlje" i samim tim "sve one zbog kojih se stidimo".

Makron je istakao da nije ostalo još mnogo vremena i da su "tri nedjelje već sjutra", prenijela je agencija AP.

Posljednje ankete pokazuju da bi Makron izbio u vrh u prvom krugu izbora koji će biti održan 23. aprila, a u drugom krugu, zakazanom za 7. maj, pobijedio bi liderku krajnje desnice Marin le Pen.

Makron, popularni nezavisni predsjednički kandidat koji je bio na funkciji ministra ekonomije pod mandatom predsjednika Fransoa Olanda, dobio bio 25,5 odsto glasova u prvom krugu, dok bi Le Penovoj pripalo 24 odsto glasova, prema nedavnim rezultatima istraživanja Instituta "Elab" za televiziju BFM, prenio je Rojters.

Bonus video: