Liči na slučaj Skripalj: Dvije osobe u Engleskoj izložene nepoznatoj supstanci u kritičnom stanju

Pacijenti dobijaju terapiju poslije izlaganja nepoznatoj supstanci u bolnici Solsberija, saopštila je lokalna policija
55 pregleda 1 komentar(a)
Amesburi, policija, Foto: Beta-AP
Amesburi, policija, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.07.2018. 07:59h

Dvije osobe prebačene su bolnicu u Solsberiju u Engleskoj i u kritičnom su stanju nakon izlaganja nepoznatoj supstanci nekoliko kilometara od mjesta gdje su martu pronađeni u nesvjesnom stanju bivši ruski špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija.

Pacijenti dobijaju terapiju poslije izlaganja nepoznatoj supstanci u bolnici Solsberija, saopštila je danas lokalna policija i dodala da je u pitanju ozbiljan incident.

Muškarac i žena od oko 40 godina pronađeni su u nesvjesnom stanju u subotu, 30. juna ispred kuće u Amsberiju na jugu Engleske, oko deset kilometara od Solsberija gdje su 4. marta Skripalj i njegova ćerka pronađeni takođe u nesvjesnom stanju poslije pokušaja njihovog trovanja nervnim agensom.

Policija je dodala da su pacijenti, čija imena nisu saopštena, u kritičnom stanju.

Lokalne zdravstvene službe navele su da taj slučaj ne predstavlja rizik za zdravlje stanovništva.

Sergej Skripalj i njegova ćerka bili su nedjeljama u kritičnom stanju u bolnici nakon što su otrovani nervnim agensom.

London je tada optužio Moskvu da stoji iza trovanja i navodeći da je u napadu korišćen nervni gas razvijen u SSSR-u. Rusija je oštro odbacila te optužbe.

Ta afera je izvala diplomatski krizu između Londona i britanskih saveznika s jedne strane i Rusije s druge strane, jer je protjeran veliki broj diplomata.

Preporučujemo za Vas