Oland Trampu: Nije dobro nepovjerenje prema Francuskoj

Oland je naglasio da je posljednjih mjeseci Francusku posjetio veći broj američkih turista jer "vide da francuske vlasti čine napore da osiguraju bezbjednost", prenosi AFP
0 komentar(a)
Fransoa Oland, Foto: Reuters
Fransoa Oland, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2017. 11:25h

Francuski predsjednik Fransoa Oland reagovao je na kritike predsjednika SAD Donalda Trampa zbog imigracione politike Francuske i drugih evropskih država.

"Nikad nije dobro da se pokaže i najmanje nepovjerenje prema jednoj prijateljskoj zemlji. Ja to ne radim prijateljskoj zemlji i molim američkog predsjednika da to ne radi Francuskoj", rekao je Oland na otvaranju Sajma poljoprivrede u Parizu.

Tramp je prethodno kritikovao Francusku, Švedsku i Njemačku zbog politike prema migrantima.

"Pogledajte šta se događa u Švedskoj. Pogledajte šte se događa u Njemačkoj. Pogledajte šta se desilo u Francuskoj. Pogledajte Nicu i Pariz", rekao je sinoć Tramp.

On je naveo primjer svog prijatelja koji je često posjećivao Pariz, a koji mu je skoro rekao da tamo više ne ide jer "Pariz više nije Pariz".

Oland je naglasio da je posljednjih mjeseci Francusku posjetio veći broj američkih turista jer "vide da francuske vlasti čine napore da osiguraju bezbjednost", prenosi AFP.

"Ne želim da poredim, ali ovdje nema oružja na ulici, nema ljudi koji uzmu oružje da pucaju u masu", rekao je Oland aludirajući na veću kontrolu naoružanja u Francuskoj nego u SAD.

Bonus video: