Pokrenuta kampanja: Obama da bude kandidat za predsjednika Francuske

Na sajtu kampanje gdje se peticija može potpisati, navodi se da je Obama najbolje rješenje na svijetu za taj posao i apeluje na birače da radikalno razmišljaju
64 pregleda 6 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Http://obama2017.fr/
Barak Obama, Foto: Http://obama2017.fr/
Ažurirano: 25.02.2017. 11:13h

U Francuskoj je pokrenuta kampanja sa ciljem da bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barak Obama postane kandidat na predsjedničkim izborima u toj zemlji, uprkos tome što nije francuski državljanin.

Aktivisti kampanje, koji žele da prikupe milion potpisa do 15. marta, oblijepili su Pariz posterima sa Omabinom slikom i natpisom "Obama 17".

Na sajtu kampanje gdje se peticija može potpisati, navodi se da je Obama najbolje rješenje na svijetu za taj posao i apeluje na birače da radikalno razmišljaju.

"U vrijeme kad Francuska namjerava masovno da glasa za ekstremnu desnicu, još možemo da damo lekciju demokratije svijetu tako što će se za francuskog predsjednika izabrati stranac", kaže se u kampanji.

Ipak, činjenica da Obama nema francusko državljanstvo spriječava bivšeg američkog lidera da učestvuje na predsjedničkim izborima, konstatuje RT.

Bonus video: