Pariz: Neredi u predgrađima zbog optužbi da je policajac silovao mladića, uhapšeno 17 osoba

Mladić Tio, čije prezime nije objavljeno, rekao je da su ga četiri policajca udarala, prskala suzavcem i silovala policijskom palicom
1 komentar(a)
Pariz, policija, Foto: Beta-AP
Pariz, policija, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 08.02.2017. 10:21h

Francuska policija je danas saopštila da je 17 ljudi uhapšeno u novim neredima u predgrađima Pariza, koji su izbili pošto je policajac navodno pendrekom silovao crnog mladića.

Izgrednici su tokom noći palili automobile i kante za smeće, a nasilje se iz sjeveroistočnih predgrađa Pariza proširilo na još pet gradova.

Protesti i neredi su počeli poslije izvještaja da je policija napala 22-godišnjeg crnca prošle sedmice tokom redovne provjere ličnih dokumenata.

Tokom nasilja u ponedjeljak veče policija je privela 26 ljudi.

Mladić Tio, čije prezime nije objavljeno, rekao je da su ga četiri policajca udarala, prskala suzavcem i silovala policijskom palicom.

Jedan policajac je u nedjelju optužen za silovanje, a trojica za težak napad.

Tio je zadobio teške povrede i operisan je, a i dalje se nalazi u bolnici gdje ga je juče popodne posjetio predsjednik Francuske Fransoa Oland.

Francuska policija uhapsila je sinoć desetak osoba tokom sukoba sa mladima, koji četvrtu noć zaredom prave nerede u sjevernom predgrađu Pariza, nakon što su tenzije izazvane optužbama da se policijsko nasilje širi na nove oblasti, saopštio je juče predstavnik policije Iv Lefevr.

On je državnom radiju Fransenfo rekao da je desetak vozila zapaljeno protekle noći kada su mladi na njih bacili Molotovljeve koktele u sukobu s policijom u sjevernom dijelu francuske prijestonice, gdje su ozbiljniji neredi privukli svjetsku pažnju 2005. godine, prenosi Rojters.

Bonus video: