Erdogan osudio nasilje francuskih vlasti prema demonstrantima

"Pogledajte šta radi policija onih zemalja koje kritikuju našu policiju", rekao je Erdodan ocjenjujući da je Evropa neuspješna u oblasti demokratije, ljudskih prava i sloboda
4 komentar(a)
francuska protest, žuti prsluci, Foto: Reuters
francuska protest, žuti prsluci, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.12.2018. 16:30h

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan kritikovao je danas "nesrazmjernu upotrebu sile" francuskih vlasti prema demonstrantima pokreta "Žuti prsluci" i dodao da sa zabrinutošću prati situaciju u Francuskoj.

"Neredi vladaju na ulicama brojnih evropskih zemalja, počev od Pariza. Televizije i novine su pune slika automobila u plamenu, opljačkanih prodavnica, kao i najžešćeg odgovora policije na demonstrante", rekao je Erdogan. Turska je istovremeno protiv scena haosa koje izazivaju demonstranti, ali i protiv nesrazmjerne upotrebe sile policije prema onima koji im se suprotstavljaju. Turski mediji prenose inače vijesti o protestima u Francuskoj. "Pogledajte šta radi policija onih zemalja koje kritikuju našu policiju", rekao je Erdodan ocjenjujući da je Evropa neuspješna u oblasti demokratije, ljudskih prava i sloboda. Turska je redovno na meti kritika evropskih zemalja i organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Bonus video: