Tereza Mej odbila da komentariše Trampovu politiku o izbjeglicama

Tramp je u petak potpisao dekret kojim se uvodi zabrana izdavanja američkih viza državljanima ovih većinski muslimanskih zemalja da bi se onemogućilo da "radikalni islamski teroristi" uđu u SAD
3 komentar(a)
Donald Tramp, Tereza Mej, Foto: Reuters
Donald Tramp, Tereza Mej, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2017. 19:32h

Britanska premijerka Tereza Mej odbila je danas da komentariše odluku američkog predsjednika Donalda Trampa o zabrani ulaska izbjeglica iz muslimanskih zemalja u SAD, rekavši da su SAD same odgovorne za politiku koju imaju o tom pitanju.

"SAD su odgovorne za svoju politiku o izbjeglicama. Velika Britanija je odgovorna za svoju politiku o izbjeglicama", rekla je Tereza Mej odgovarajući u Ankari na pitanja novinara o američkom ukazu koji je Tramp potpisao u petak.

Britanska premijerka nalazi se u Ankari poslije posjete u Vašingtonu gdje je bila prvi strani lider koga je Tramp primio u Bijeloj kući otkako je 20. januara stupio na dužnost predsjednika.

Američki predsjednik do daljeg je zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbjeglicama, a tromjesečna zabrana izdavanja američkih viza uvedena je za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.

Tramp je u petak potpisao dekret kojim se uvodi zabrana izdavanja američkih viza državljanima ovih većinski muslimanskih zemalja da bi se onemogućilo da "radikalni islamski teroristi" uđu u SAD.

Bonus video: