Spasioci izvukli 300 migranata iz dva čamca kod libijske obale

UN agencija za izbjeglice saopštila je danas da je do sada u januaru registrovano 237 umrlih ili nestalih osoba u Sredozemlju u pokušaju da pređu more i stignu do Evrope
0 komentar(a)
migranti, spašavanje, Foto: Beta-AP
migranti, spašavanje, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.01.2017. 17:56h

Spasioci su izvukli danas gotovo 300 migranata iz dva gumena čamca u vodama kod libijske obale i tragaju za još 100 za koje se vjeruje da se nalaze u još jednom čamcu nestalom od nedjelje. Spasioci španske nevladine organizacije "Proaktiva Oupen Arms" (Proactiva Open Arms) pronašli su danas ove čamce koji su plovili 40 kilometara sjeverno od Sabrate, na libijskoj obali. Laura Lanuza, portparolka španske nevladine organizacije, rekla je da je 299 pronađenih migranata iz podsaharske Afrike dobrog zdravlja i da će biti prebačeni u luku na Siciliji.

UN agencija za izbjeglice saopštila je danas da je do sada u januaru registrovano 237 umrlih ili nestalih osoba u Sredozemlju u pokušaju da pređu more i stignu do Evrope. Hiljade ljudi koji beže od nasilja ili tragaju za boljim šansama za život u Evropi već je ovog mjeseca krenulo preko Sredozemlja ka EU, uprkos hladnom zimskom vremenu, a očekuje se da će njihov broj porasti sa porastom temperature.

Bonus video: