AMERIČKI PREDSJEDNIK IRONIČNO

Tramp: Protest u Francuskoj potvrda da sporazum o klimi ne funkcioniše

Američki predsjednik je već ironično komentarisao ustupke francuske vlade prema demonstratima koji su počeli proteste zbog ekoloških mjera povećanja poreza na gorivo, ali se to kasnije pretvorilo u opšte nezadovoljstvo državnom politikom
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.12.2018. 15:00h

Američki predsjednik Donald Tramp je danas ocijenio da protest pokreta "Žuti prsluci" u Francuskoj dokazuje da "ne funkcioniše" međunarodni Pariski sporazum o klimi.

"Pariski sporazum ne funkcioniše ni tako dobro za Pariz. Protesti i neredi su svuda u Francuskoj. Ljudi neće da plaćaju velike sume novca, većinom zemljama trećeg svijeta (čije je vođstvo upitno), kako bi možda zaštitili životnu sredinu. Pjevaju 'Želimo Trampa'. Volim Francusku", naveo je Tramp na Tviteru.

Američki predsjednik je već ironično komentarisao ustupke francuske vlade prema demonstratima koji su počeli proteste zbog ekoloških mjera povećanja poreza na gorivo, ali se to kasnije pretvorilo u opšte nezadovoljstvo državnom politikom.

Tramp je tada rekao da je osuđen na neuspjeh međunarodni sporazum o klimatskim promjenama koji je krajem 2015. godine usvojen u Parizu.

Pokret "Žuti prsluci" protestovao je najprije zbog najavljenog povećanja poreza na goriva od kojeg je vlada privremeno odustala, a kasnije se protest pretvorio u opšte nezadovoljstvo politikom predsjednika Emanuela Makrona.

Preporučujemo za Vas