Češka: Šok i bježanje, krov potpuno nove hale se srušio za vrijeme utakmice

"Čuli smo čudno pucketanje, a onda je počela da jača buka i čuli su se jaki udarci lima, drvenih nosača krova koji su odjednom počeli da padaju", kazao je jedan od trenera mladih florbalista na utakmici Matej Kluho
165 pregleda 6 komentar(a)
Rušenje krova, Češka, Foto: Screenshot (YouTube)
Rušenje krova, Češka, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 15.01.2017. 08:18h

Tokom utakmice omladinskog florbol turnira u Češkoj srušio se iznenada sinoć na teren krov potpuno nove hale u gradu Česka Tšebova na istoku zemlje, alli srećom nikome se ništa nije desilo jer su i mladi igrači i publika uspjeli da pobjegnu.

"U 21.00 počela je posljednja utakmica turnira. Nakon nekoliko minuta srušila se konstrukcija krova. Osobe u hali su uspjele da pobjegnu. Hala je zatvorena, uzrok nesreće istražuje policija", kazala je danas českom radiju portparolka lokalne policije Lenka Vilimkova.

Niko od prisutnih na utakmici osim šoka nije zadobio nikakve povrede, niti je iko ostao pod ruševinama pošto su zgradu pretražili specijalno obučeni spasilački psi.

"Čuli smo čudno pucketanje, a onda je počela da jača buka i čuli su se jaki udarci lima, drvenih nosača krova koji su odjednom počeli da padaju", kazao je jedan od trenera mladih florbalista na utakmici Matej Kluho.

Hala je potpuno nova, otvorena 2. januara, a predsjednik regionalnih vlasti Martin Netolicki odbio je da je krov mogao da se sruši zbog neočišćenog snijega.

"U regionu je sada visina sniježnog pokrivača oko 40 centimetara, ja lično odbijam bilo kakvu raspravu da uzrok nesreće ima veze sa snijegom, ta konstrukcija morala je da izdrži daleko veći napor. Zahtijevaću da se krivci kazne", rekao je Netolicki.

Izgradnju sportske hale uz Zimski stadion finansirao je region za mlade odbojkaše, košarkaše i florboliste iz škola u regionu, koriste je i lokalni klubovi, a koštala je oko dva miliona eura.

Bonus video: