Abdelhamid Abaud boravio u Britaniji prošle godine - Vijesti.me
UŠAO PREKO JEDNE LUKE NA JUGOISTOKU ENGLESKE

Abdelhamid Abaud boravio u Britaniji prošle godine

List navodi da su fotografije britanskih znamenitosti pronađene na Abaudovom telefonu pošto je ubijen u raciji u Parizu nekoliko dana nakon koordinisanih napada 13. novembra u francuskoj prijestonici kada je ubijeno 130 osoba

Abdelhamid Abaud
Abdelhamid Abaud (Foto: Reuters)

Abdelhamid Abaud, osumnjičen da je bio glavni organizator terorističkih napada u Parizu u novembru, boravio je prošle godine u Velikoj Britaniji, uprkos tome što je policija tragala za njim, piše danas "Gardijan".

List navodi da su fotografije britanskih znamenitosti pronađene na Abaudovom telefonu pošto je ubijen u raciji u Parizu nekoliko dana nakon koordinisanih napada 13. novembra u francuskoj prijestonici kada je ubijeno 130 osoba.

"Gardijan" ne navodi izvor ove informacije, ali kaže da je Abaud ušao u Britaniju preko jedne luke na jugoistoku Engleske, a ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo je da da komentar, prenosi AFP.

Ne navodeći tačan datum Abaudovog boravka u Britaniji, list prenosi da se on u Londonu i Birmingenu susreo sa nekoliko džihadista, ali da nije jasno da li su fotografije na njegovom telefonu bile dio plana za neki eventualni napad.