Džonson: Odnosi sa Rusijom zatrovani - Vijesti.me
SUSRET SA PUTINOM

Džonson: Odnosi sa Rusijom zatrovani

U prvom susretu od kako je Džonsonova Konzervativna partija ubjedljivo pobijedila na izborima prošlog mjeseca, britanski premijer je kazao ruskom predsjedniku da su još uvijek ljuti zbog pokušaja ubistva Sergeja Skripalja, bivšeg ruskog obavještajca

Ne smije se ponoviti napad poput onog na Skripalja: Džonson
Ne smije se ponoviti napad poput onog na Skripalja: Džonson (Foto: AP)

Britanski premijer Boris Džonson kazao je juče ruskom premijeru Vladimiru Putinu da „neće biti normalizacije odnosa između dvije zemlje“ dok Moskva ne okonča „destabilizujuće aktivnosti“ koje ugrožavaju bezbjednost Britanije.

U prvom susretu od kako je Džonsonova Konzervativna partija ubjedljivo pobijedila na izborima prošlog mjeseca, britanski premijer je kazao ruskom predsjedniku da su još uvijek ljuti zbog pokušaja ubistva Sergeja Skripalja, bivšeg ruskog obavještajca.

Džonsonov portparol kazao je da se britanski premijer sastao sa Putinom na marginama samita o Libiji u Berlinu. „Jasno je stavio do znanja da Britanija neće mijenjati poziciju o Solzberiju, bezobzirnoj upotrebi hemijskog oružja i pokušaju ubistva nevinih ljudi na britanskoj teritoriji. Kazao je da se takav napad ne smije ponoviti“, navodi se u saopštenju.

„Premijer je kazao da neće biti normalizacije naših bilateralnih odnosa dok Rusija ne okonča destabilizujuće aktivnosti koje ugrožavaju Britaniju i naše saveznike i podrivaju bezbjednost naših građana i naše kolektivne bezbjednosti, navodi se u saopštenju.


Vidi sve komentare