Italija: Veliki protivnik vakcinacije završio u bolnici - zbog boginja - Vijesti.me
ČLAN SJEVERNE LIGE

Italija: Veliki protivnik vakcinacije završio u bolnici - zbog boginja

Fedriga je jedan od najglasnijih protivnika italijanskog zakona iz 2017. o obaveznoj vakcinaciji djece prije polaska u školu

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Član italijanske krajnje desničarske partije Sjeverna Liga i jedan od glasnih protivnika vakcinacije Masimilijano Fedriga završio je u bolnici, i to baš zbog boginja.

Masimilijano Fedriga je objavio da je četiri dana bio u bolnici pošto je prošle nedjelje "zaradio" boginje.

"Dobro sam. Sad sam kod kuće i oporavljam se, svima se zahvaljujem", napisao je Fedriga na društvenim mrežama pošto je otpušten iz bolnice, prenosi britanski Indipendent.

Fedriga je jedan od najglasnijih protivnika italijanskog zakona iz 2017. o obaveznoj vakcinaciji djece prije polaska u školu.

Kako se navodi, Fedriga je isticao da roditelje ne bi trebalo "prisiljavati" da vakcinišu djecu. On je priznao da su njegova djeca vakcinisana, a porekao je i da je eksplicitno protiv vakcinacije.

Prisiljavanje roditelja da vakcinišu svoju djecu nije najbolji način u borbi protiv epidemije, tvrdio je Fedriga.

"Uvijek sam govorio da sam za vakcinu i da je za postizanje rezultata neophodno povjerenje roditelja, a ne nametanje. Kritičari su čak rekli da ću dobiti boginje od djece, a ne shvataju da su moja djeca vakcinisana, kao što sam rekao u mnogim intervjuima", rekao je Fedriga u jednom od ranijih intervjua.

Slučaj Masimilijana Fedrige prokomentarisao je i poznati italijanski ljekar Roberto Burioni, koji je poželio Federigi brz oporavak, ali i iskoristio njegov slučaj da ukaže na važnost vakcinacije.

"Jedini način da izbjegnemo ovu tragediju jeste vakcinacija kako bismo spriječili cirkulaciju tog opasnog virusa", napisao je Burionio na Fejsbuku, prenosi Tanjug.


Vidi sve komentare