Protest Rusije zbog incidenta u francuskom vazdušnom prostoru - Vijesti.me
AMBASADOR POZVAN NA RAZGOVOR

Protest Rusije zbog incidenta u francuskom vazdušnom prostoru

Nariškin, koji je na četvrtoj funkciji po važnosti u Rusiji, nalazi se na "crnom spisku" zvaničnika kojima je zabranjeno putovanje u zemlje EU u okviru zapadnih sankcija uvedenih Rusiji zbog ukrajinske krize

Kremlj, Moskva, Rusija
Kremlj, Moskva, Rusija (Foto: Shutterstock)

Rusko Ministarstvo inostranih poslova pozvalo je danas na razgovor francuskog ambasadora u Moskvi nakon što se jedan vojni avion približio avionu s ruskim zvaničnikom na putu za Ženevu u francuskom vazdušnom prostoru.

"Jedan vojni avion približio se na opasan način avionu s ruskom delegacijom na čelu s predsjednikom donjeg doma parlamenta - Dume, Sergejom Narškinom na francuskom nebu", navodi se u saopštenju i dodaje da su neki članovi delegacije vidjeli avion koji je bio veoma blizu njihovog.

Francuska je odmah reagovala navodeći da je u pitanju bio švajcarski, a ne francuski avion koji je nadlijetao Francusku.

Nariškin, koji je na četvrtoj funkciji po važnosti u Rusiji, nalazi se na "crnom spisku" zvaničnika kojima je zabranjeno putovanje u zemlje Evropske unije (EU) u okviru zapadnih sankcija uvedenih Rusiji zbog ukrajinske krize.