Velika Britanija: Laburisti počeli izbornu kampanju u rozom autobusu - Vijesti.me
NA UDARU KRITIKA

Velika Britanija: Laburisti počeli izbornu kampanju u rozom autobusu

Boja autobusa je postala predmet ismijavanja i omalovažavanja, dok su je neki okarakterisali kao seksističku i udvoričku

Laburisti
Laburisti (Foto: Twitter)

Britanska Laburistička partija počela je izbornu kampanju obraćanjem ženskim biračima, ali je vozilo koje su za tu svrhu izabrali, svijetlo rozi autobus, već i prije nego što je izašlo na drum privuklo "bombastičnu" pažnju i naišlo na oštre kritike.

Boja autobusa je postala predmet ismijavanja i omalovažavanja, dok su je neki okarakterisali kao seksističku i udvoričku. Kritičari su na Tviteru uporedili rozi autobus sa barbikinim kamionetom ili limuzinom za djevojačko veče.

Laburistička partija, koja je navela da želi da skrene u kampanji pažnju na brigu o djeci i porodično nasilje, nada se da će rozi autobus dobro promovisati njenu kampanju "žena ženi" i da će privući milione žena koje nisu izašle na prethodne izbore.

Zamjenica lidera te opozicione britanske partije Harijet Harman rekla je, reagujući na današnje komentare, da je ideja bila da se učini da autobus "izgleda upadljivo", a ne udvorički.