U palom avionu bili članovi hora Aleksandrov: Išli na proslavu u Siriju

Ruski vojni avion u kome su se nalazile 93 osobe srušio se u Crno more i nema preživjelih objavilo je rusko Ministarstvo odbrane
104 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 25.12.2016. 10:39h

Članovi ruskog vojnog ansambla "Aleksandrov", nekadašnjeg hora Crvene armije, njih 64, bili su u avionu koji se jutros srušio u Crno more, na letu iz Sočija ka ruskoj vojnoj bazi u Latakiji u Siriji.

Ansambl je trebalo da nastupa u okviru novogodišnje proslave u vojnoj bazi.

Solista ansambla "Aleksandrov", Vadim Petrovič nije bio u avionu koji se jutros srušio. On kaže da je bio u šoku kada je čuo da je pao avion u kome je i sam trebalo da se nađe.

"Ne znam šta da kažem. I dalje ne mogu da vjerujem šta se desilo. Nisam letio iz porodičnih razloga. Nedavno mi se rodio sin, treće dijete u porodici, tako da sam ostao kod kuće da pomognem ženi".

Hor ruskih vojnih snaga je osnovan 1928. godine, nosi ime po prvom upravitelju i tvorcu himne Sovjetskog Saveza.

Hor pjeva na gotovo svim jezicima.

Ruski vojni avion u kome su se nalazile 93 osobe srušio se u Crno more i nema preživjelih objavilo je rusko Ministarstvo odbrane. Avion je nestao sa radara u pet sati i 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo poslije polijetanja iz Sočija. Avion je poletio iz Moskve, a u Soči je sletio da dopuni gorivo.

Galerija

Bonus video: