Rusija: Prestali razgovori sa SAD na svim nivoima; SAD: To nije tačno

"Teško je znati šta su tačno namjeravali da poruče tim komentarom, ali diplomatsko angažovanje sa Rusijom nastavlja se po širokom nizu pitanja", izjavio je portparol američkog Stejt dempartmenta Džon Kirbi, prenosi Rojters
0 komentar(a)
SAD, Rusija, Foto: Shutterstock
SAD, Rusija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.12.2016. 18:12h

SAD su danas saopštile da njihov dijalog sa Rusijom nije prekinut, čime su opovrgle komentar portparola ruske vlade da su skoro svi komunikacioni kanali između Rusije i SAD zamrznuti.

"Teško je znati šta su tačno namjeravali da poruče tim komentarom, ali diplomatsko angažovanje sa Rusijom nastavlja se po širokom nizu pitanja", izjavio je portparol američkog Stejt dempartmenta Džon Kirbi, prenosi Rojters.

Kirbi je napomenuo da je dobro poznato da postoje značajne razlike između Vašingtona i Moskva po nekim pitanjima, ali je naglasio da prekida u dijalogu nije bilo.

Kribi je dodao da su američki državni sekretar Džon Keri i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarali juče telefonom u vezi sa situacijom u Siriji.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je ranije danas da je dijalog između Rusije i SAD prestao "na skoro svim nivoima".

Bonus video: