Mugabe: Partijski zvaničnici kuju zavjeru protiv mene

Očekuje se da će stranka ZANU-PF podržati Mugabea, koji je na vlasti u toja afričkoj zemlji od 1980. godine, kao svog kandidata za predsjedničke izbore 2018. godine
0 komentar(a)
Robert Mugabe, Foto: Beta-AP
Robert Mugabe, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.12.2016. 16:44h

Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe tvrdi da pojedini zvaničnici vladajuće partije Afrički nacionalni savez Zimbabvea -Patriotski front (ZANU-PF) kuju zavjeru kako bi ga zbacili s vlasti.

Na otvaranju stranačke konferencije u jugoistočnom gradu Masvingo, Mugabe (92) je rekao da su pojedini članovi ZANU-PF kažnjeni zbog protivljenja njegovom autoritetu.

On je, takođe, upozorio članove svoje partije da ne koriste Twitter za međusobno kritikovanje dok se pojačava "bitka za sukcesiju".

Očekuje se da će stranka ZANU-PF podržati Mugabea, koji je na vlasti u toja afričkoj zemlji od 1980. godine, kao svog kandidata za predsjedničke izbore 2018. godine.

Opozicione grupe su organizovale periodične proteste protiv Mugabea navodehi da je on previše star za obavljanje fukncije predsjednika i optuživši ga za loše upravljanje slabom ekonomijom Zimbavea.

Bonus video: