Erdogan: Obama pitao kako može da pomogne oko Alepa i ja sam mu objasnio

Erdogan je na konferenciji za novinare sa slovenačkim predsjednikom Borutom Pahorom u Ankari rekao da je 1.150 civila i ranjenih dosad evakuisano iz Alepa
0 komentar(a)
Redžep Tajip Erdogan, Borut Pahor, Foto: Reuters
Redžep Tajip Erdogan, Borut Pahor, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2016. 20:50h

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je večeras da je o situaciji u sirijskom gradu Alepu nekoliko puta razgovarao s ruskim kolegom Vladimirom Putinom i da je imao dug razgovor sa američkim predsjednikom Barakom Obamom.

"Imao sam dug telefonski razgovor sa Obamom. Nismo razgovarali samo o situaciji u Siriji, već i o Iraku. Razgovarali smo o problemu evakuacije (iz Alepa). Obama me je pitao kako može da pomogne i ja sam mu objasnio", rekao je Erdogan, prenosi Rojters.

On je na konferenciji za novinare sa slovenačkim predsjednikom Borutom Pahorom u Ankari rekao da je 1.150 civila i ranjenih dosad evakuisano iz Alepa.

Ta intenzivna diplomatska aktivnost dešava se dok je u Alepu počela evakuacija civila i pobunjenika u okviru sporazuma o prekidu vatre koje su odobrile Rusija i Turska.

"Tokom prekida vatre u Alepu i operacije evakuisanja najprije sam nekoliko puta razgovarao s Putinom", rekao je Erdogan poslije razgovora sa svojim slovenačkim kolegom Borutom Pahorom koji je u posjeti Turskoj.

Erdogan je rekao da je razgovarao i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o pomoći stanovništu u tom sirijskom gradu.

"Oni (Njemačka) izrazili su spremnost da učestvuju na sve moguće načine u dostavi humanitarne pomoći", rekao je turski predsjednik ne precizirajući kad je održan razgovor s Angelom Merkel.

Bonus video: