Netanjahu: Iran da nam ne prijeti, mi smo tigar, a ne zec

Na pitanje Nazarbajeva da li zaista vjeruje da Iran zaista to misli kada kaže da hoće da "uništi Izrael", Netanjahu je odgovorio - "Da, vjerujem"
10 komentar(a)
Nursultan Nazarbajev, Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Nursultan Nazarbajev, Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2016. 19:10h

Iran ne treba da prijeti Izraelu, jer time sebe dovodi u opasnost, izjavio je izraelski premijer Benjamin Netanjahu povodom izjave iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija da Izrael neće postojati za 25 godina.

"Nemojte nam prijetiti, mi nismo zec, mi smo tigar. Ukoliko nam prijetite, dovodite sebe u opasnost", rekao je Netanjahu tokom posjete Kazastanu nakon što ga je predsjednik te zemlje Nursultan Nazarbajev pitao da li želi da pošalje poruku predsjedniku Irana Hasanu Ruhaniju koji dolazi u posjetu Kazahstanu iduće nedjelje, prenosi list "Jerusalim post".

Netanjahu je dodao da će Izrael, ukoliko Iran promijeni politiku i stav prema toj zemlji i Izrael promijeniti njihov.

Na pitanje Nazarbajeva da li zaista vjeruje da Iran zaista to misli kada kaže da hoće da "uništi Izrael", Netanjahu je odgovorio - "Da, vjerujem".

Iranski vrhovni lider, ajatolah Ali Hamnei izjavio je ranije danas da Izrael neće postojati za 25 godina, a da "oslobođenje Palestine" ostaje glavno pitanje s kojim se suočavaju muslimani, uprkos mnogobrojnim sukobima koji trenutno destabilizuju Bliski istok.

Bonus video: