LETIO KA ISLAMABADU

Nema preživjelih u padu pakistanskog aviona

Na fotografijama, koje su objavile pakistanske televizijske stanice i pojedini društveni mediji, vidi se olupina u plamenu na planinskoj padini
70 pregleda 0 komentar(a)
Pakistan avion, Foto: Beta/Aqeel Ahmed
Pakistan avion, Foto: Beta/Aqeel Ahmed
Ažurirano: 07.12.2016. 21:05h

Svih 48 putnika i članova posade stradali su kada se pakistanski avion srušio danas u planinskoj oblasti na sjeveru zemlje, izjavio je direktor pakistanske aviokompanije "Pakistan internešnal erlajns" (PIA) Muhamad Azam Sajgol.

"Nema preživjelih", rekao je Sajgol na konferenciji za novinare.

On je naveo da je avion redovno održavan i da je u oktobru prošao provjeru, koja se sprovodi nakon svakih 500 sati leta.

"Mislim da nije u pitanju tehnička ili ljudska greška", rekao je Sajgol, dodajući da će biti sprovedena "odgovarajuća istraga".

Pakistanski ministar za vazduhoplovstvo Irfan Elahi izjavio je ranije danas da je avion, koji se srušio u planinskoj oblasti na sjeveru zemlje sa 47 putnika i članova posade, imao problema sa motorom.

Elahi je novinarima, međutim, rekao da je prerano da se utvrdi uzrok nesreće.

Pakistanski avion sa 47 putnika i članova posade srušio se u planinskoj oblasti na sjeveru zemlje.

Na fotografijama, koje su objavile pakistanske televizijske stanice i pojedini društveni mediji, vidi se olupina u plamenu na planinskoj padini.

Vojska je saopštila da je poslala vojnike i helikotere na mjesto nesreće.

Pakistanska aviokompanija "Pakistan internešnal erlajns" (PIA) saopštila je da je njihov avion izgubio kontakt sa kontrolnim tornjem na putu ka prijestonici Islamabadu, po polijetanju iz sjevernog okruga Čitral.

Aviokompanija je navela da se avion srušio u 16.42 po lokalnom vremenu u opštini Havelijan u provinciji Hajber-Pahtunva, na oko 125 kilometara sjeverno od Islamabada.

"Sva tijela su izgorela do neprepoznatljivosti", rekao je lokalni zvaničnik Muhamad Kan za Rojters.

Kan, koji je bio na mjestu nesreće, naveo je da su mu svjedoci rekli da se avion srušio u planinskom području i da se, prije pada, zapalio.

Preporučujemo za Vas