Obama održao posljednji veliki govor o bezbjednosti

Obama je iznio tvrdnju da je njegova administracija uspjela da učini Al Kaidu "senkom onoga što je nekada bila" i natjerala Islamsku državu da ustukne, ali da će terorizam ostati prijetnja po SAD
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2016. 07:40h

Odlazeći američki predsjednik Barak Obama je u poslednjem velikom govoru posvećenom bezbjednosnim pitanjima upozorio da SAD neće biti u stanju da zbrišu terorizam korišćenjem vojne moći.

U govoru koji je održao u vazduhoplovnoj bazi Mekdil u Tampi na Floridi Obama je branio postignuća svoje administracije na polju nacionalne bezbjednosti, prenosi Rojters.

Obama je iznio tvrdnju da je njegova administracija uspjela da učini Al Kaidu "senkom onoga što je nekada bila" i natjerala Islamsku državu da ustukne, ali da će terorizam ostati prijetnja po SAD.

"Umjesto lažnih obećanja da možemo da eliminišemo terorizam bacanjem još više bombi ili slanjem još više i više trupa ili ograđivanjem od ostatka svijeta, mi moramo da dugoročno sagledamo terorističku prijetnju i moramo da slijedimo pametnu strategiju koja je održiva", poručio je Obama.

Galerija

Bonus video: