Pojas Gaze: Pet Palestinaca poginulo u tunelima

Stanovnici Gaze koriste tunele da bi krijumčarili robu u tu enklavu, kojom vlada islamistički pokret Hamas i već deceniju se nalazi pod izraelskom blokadom
0 komentar(a)
pojas Gaze, Foto: Twitter
pojas Gaze, Foto: Twitter
Ažurirano: 04.12.2016. 17:05h

Pet Palestinaca poginulo je u tunelima u pojasu Gaze, od kojih četvoro prilikom plavljenja jednog podzemnog prolaza između te palestinske enklave i Egipta, javlja AFP.

Četiri muškarca starosti između 22 i 45 godina, nađeni su mrtvi pošto je u tunel koji su kopali prije devet dana egipatska vojska pustila vodu, saopštile su danas lokalne vlasti Rafe, grada na granici sa Egiptom.

Egipatske vlasti nijesu komentarisale tu informaciju, iako su Egipćani uništili stotine tunela u toj oblasti da bi spriječili da se njima transportuje oružje i prebacuju militanti.

Stanovnici Gaze koriste tunele da bi krijumčarili robu u tu enklavu, kojom vlada islamistički pokret Hamas i već deceniju se nalazi pod izraelskom blokadom.

Granica izmedu Pojasa Gaze i Egipta je uglavnom zatvorena od 2013. godine, kada je u Kairu sa vlasti svrgnut islamistički predsjednik Mohamed Morsi.

Pored toga, Brigade Ezedin al Kasam, oružano krilo Hamasa, saopštile su da je jedan od njihovih ljudi poginuo radeći na tunelu, ne navodeći da li je tunel bio potopljen ili se obrušio.

Posljednjih mjeseci je 21 Palestinac iz Gaze poginuo u tunelima, navodi AFP.

Bonus video: