Forbs: Ovo su najmoćnije žene u 2016.

Prema Forbsovoj listi najmoćnijih žena u 2016., jedna već godinama ne silazi sa prvog mjesta
3 komentar(a)
Angela Merkel, Foto: Reuters
Angela Merkel, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2016. 19:25h

10. Ana Patriša Botin

Ova lijepa žena iz Španije našla se na 10. mjestu. Ona je 2014. godine postala jedna od najmoćnijih rukovodilaca banke u svijetu. Ona je i prva žena koja vodi najveću banku u Eurozoni. 9. Meg Vitman Ona je direktorka jedne od najvećih tehnoloških kompanija na svijetu “Hewlett Packard”

8. Suzan Vodžicki Suzan Vodžicki je izvršna direktorka Jutjuba.

7. Šeril Sandberg Ona je američka aktivistkinja, autorka i direktorka poslovanja kompanije Fejsbuk. Prije nego što se zaposlila u Fejsbuku bila je potpredsjednica globalne online prodaje i poslovanja u kompaniji Gugl. 6. Kristin Lagard Lagard je ministarka ekonomskih poslova, finansija i industrije Francuske i dezignirani direktor Međunarodnog monetarnog fonda.

5. Meri Bara Ona je došla je do vrha "General Motors" nakon 33 godine provedene u kompaniji. 4. Melinda Gejts Melinda je bivša radnica Majkrosofta. Poznata je po tome što se 1994. udala za Bila Gejtsa, s kojim ima troje djece. 3. Dženet Jelen Ona je najuticajnija osoba u svijetu ekonomije. 2. Hilari Klinton Žena koja se našla na drugom mjestu je američka političarka i pravnica. Bila je kandidatkinja za predsjednuci SAD.

1. Angela Merkel Njemačka kancelarka se našla na prvom mjestu Forbsove liste najmoćnijih žena, ona je već šestu godinu za redom prva na listi 100 najmoćnijih žena.

Bonus video: