Tramp nudi pomoć Pakistanu, Šarifa nazvao sjajnim momkom

Tramp je naveo da je Pakistan izvanredna zemlja sa mnogim mogućnostima i da su Pakistanci jedan od najinteligentnijih naroda i ponudio pomoć u rješavanju problema te zemlje
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.12.2016. 08:44h

Novoizabrani američki predsjednik Donald Tramp ponudio je pomoć u rješavanju problema Pakistana, a premijera te zemlje Navaza Šarifa je nazvao "sjajnim momkom", saopštila je danas pakistanska vlada.

Tramp je to rekao u prvom telefonskom razgovoru sa Šarifom koji ga je pozvao da bi mu čestitao na izbornoj pobjedi.

Kako se navodi u saopštenju, Tramp je kazao da Šarif ima "veoma dobru reputaciju".

"Vi ste sjajan momak. Ono što radite je izvanredno i svakodnevno vidljivo. Radujem se skorom sastanku. Dok razgovaram s vama premijeru, imam osjećaj da razgovaram sa osobom koju dugo poznajem", rekao je Tramp, prenijele su agencije.

Tramp je naveo da je Pakistan izvanredna zemlja sa mnogim mogućnostima i da su Pakistanci jedan od najinteligentnijih naroda i ponudio pomoć u rješavanju problema te zemlje.

On je dodao da bi volio da poseti Pakistan, "fantastičnu zemlju sa fantastičnim ljudima".

Agencija AFP podsjeća da Tramp nije uvek imao blagonaklone komentare prema Pakistanu.

U januaru 2012. godine na Tviteru je objavio:"Da budemo načisto - Pakistan nije naš prijatelj. Dajemo im milijarde i milijarde dolara i šta smo dobili? Izdaju i nepoštovanje".

Pakistan prilično zavisi od američke pomoći i u ovoj godini bi trebalo da dobije oko milijardu dolara pomoći za razvoj privrede i bezbjednosti.

Bonus video: