VEČERALI ZAJEDNO

Romni drastično promjenio stavove o Trampu

Prema navodima Rojtersa Romni daje pasionirane izjave podrške Trampu, kako bi otklonio sumnje među Trampovim simpatizerima i ostao u trci za državnog sekretara
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2016. 10:05h

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Tramp sastao se sinoć sa kandidatom republikanaca za predsjedničke izbore 2012. godine Mitom Romnijem, što je njihov drugi sastanak u posljednjih 10-ak dana, prenose agencije.

Njih dvojica su večerali u francuskom restoranu u Trampovom hotelu na Menhetnu, a nakon sastanka Romni je govorio o "veličanstvenom pregledu dosadašnje Trampove tranzicije" i njegovoj pobjedničkoj kampanji.

Tokom sastanaka, oni su večerali čorbu od crnog luka, žablje batake, školjke, odrezak i jagnjeće šnicle, a kao dezert čokoladni kolač.

"Nije lako pobjediti. Proveo sam predivno veče sa Trampom. Razgovarali smo o raznim problemima širom svijeta i ovi razgovori su bili veoma interesantni. Veoma sam uživao u njima", rekao je Romni.

Kako je rekao, tokom večere Tramp je predstavio viziju kako povezati Amerikance na veoma moćan način.

"Tramp je veliki čovek koji nas može odvesti u bolju budućnost", rekao je Romni.

Prema navodima Rojtersa Romni daje pasionirane izjave podrške Trampu, kako bi otklonio sumnje među Trampovim simpatizerima i ostao u trci za državnog sekretara.

Kako se navodi, iako se nije izvinio zbog kritika tokom predsjedničke kampanje, njegova namjera da obriše prošlost je potpuno jasna.

Od kada je Tramp počeo ozbiljno da razmatra Romnija kao mogućeg državnog sekretara, pojedini članovi Trampoviog tima su izrazili sumnju u Romnija i navijaju za drugog kandidata - nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija, dugogodišnjeg Trampovog prijatelja.

Trampov savjetnik Kilijan Konvej čak je izjavio na jednoj televiziji da bi Trampove pristalice smatrale da su iznevjerene ukoliko bi izabrao Romnija.

Sa druge strane, kako se navodi, za Romnija "navija novoizabrani šef osoblja Rajns Pribus koji je takođe bio na večeri.

Agencije podsjećaju da će se Tramp u petak sastati drugi put sa penzionisanim generalom Džonom Kelijem, koji je takođe u trci za državnog sekretara.

Galerija

Preporučujemo za Vas