POGINULA 71 OSOBA

Kolumbija: Pilot možda ispustio gorivo da ne bi došlo do eksplozije

Brazilske i kolumbijske vlasti dana su pokrenule istragu o padu aviona koji se srušio u centralnom dijelu Kolumbije, a pronađene "crne kutije" bi mogle da daju odgovor da li se nesreća dogodila zbog tehničkih problema ili je letjelici nestalo goriva
0 komentar(a)
Avionska nesreća Kolumbija, Foto: Reuters
Avionska nesreća Kolumbija, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.11.2016. 10:56h

Avion koji se srušio u centralnom dijelu Kolumbije vjerovatno je ostao bez goriva prije pada, smatraju istražitelji, a pretpostavlja se da je pilot Migel Alehandro Kviroga Murakami namjerno kružio prije slijetanja u pokušaju da sagori ili odbaci gorivo i tako izbjegne eksploziju, prenosi Dejli mejl.

Kako su rekli, "veoma je sumnjivo" što avion nije eksplodirao, već se srušio na putu od Bolivije do Kolumbije.

Preživjeli putnici su rekli zvaničnicima da su uvjereni, da je avion ostao bez goriva nekoliko minuta prije nego što je trebalo po redu letenja da sleti na aerodrom Medalinu.

Brazilske i kolumbijske vlasti dana su pokrenule istragu o padu aviona koji se srušio u centralnom dijelu Kolumbije, a pronađene "crne kutije" bi mogle da daju odgovor da li se nesreća dogodila zbog tehničkih problema ili je letjelici nestalo goriva.

Istražitelji iz Brazila pridružiće se kolumbijskim kolegama sa kojima će ispitati sadržaj "crnih kutija", preneo je Rojters, dodajući da će im u tome pomoći i stručnjaci iz Britanije.

U padu aviona, u kom su bili i fudbaleri brazilskog "Šapikoensea", poginula je 71 osoba, a šest je preživjelo.

Preživjela su tri fudbalera, jedan novinar i dva člana posade.

Kolumbijski zvaničnici su sinoć saopštili da je 71 osoba poginula nakon pada aviona u centralnom dijelu te zemlje, čime je broj poginulih smanjen, jer se četiri osobe nijesu ni ukrcale na avion.

Preporučujemo za Vas