Avion se prepolovio pri padu: Srušio se jer nije imao goriva?

Većina putnika su bili Brazilci, među kojima je četrdesetak članova fudbalskog kluba Šapekoense
1 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2016. 17:08h

Piloti aviona koji se danas srušio u Kolumbiji žalili su se na probleme s motorom, ali su spominjali i da im ponestaje goriva. Nakon što su kontaktirali kontrolu leta, odobreno im je vanredno slijetanje,detalji su posljednjeg razgovora pilota sa kontrolom leta, pišu mediji.

Uzroci nesreće zasad su nepoznati, ali mediji navode da je u trenutku nesreće bilo izuzetno loše vrijeme s pljuskovima i gmrljavinom. Avion se pri padu prepolovio na dva dijela.

Većina putnika su bili Brazilci, među kojima je četrdesetak članova fudbalskog kluba Šapekoense. U avionu je bilo i 22 sportskih novinara koji su pratili klub na gostovanje u Medellin.

Svjetski klubovi poput madridskog Atletika, Reala, Barselone, Porta, Rome, Mančester junajteda već su poslali izraze saučešća. Učinio je to i brazilski predsjednik.

Avion BAe 146 u kojem su stradali brazilski fudbaleri nedavno je prevozio i argentinsku fudbalsku reprezentaciju, a prije toga i venecuelansku. Avionom je upravljala čarter kompanije LaMia

Kolumbijske vlasti su ranije saopštile da je nesreću preživjelo pet osoba - trojica fudbalera, klupski fizioterapeut i stjuardesa, a da je ostalih 76 putnika i članova posade poginulo.

Galerija

Bonus video: