Kolumbija: Još jedan fudbaler podlegao povredama, poginulo 75 ljudi

Španska "Marka" piše da je fudbaler Šapekoensea Danilo, koji je preživio pad aviona podlegao povredama u bolnici. Preživjeli su fudbaleri, Helijo Ermito Zampijero Neto, Alan Lusijano Rušel i Džekson Folman, stjuardesa Himena Suarez, novinar Rafael Enzel i član posade Edvin Tumiri
53 pregleda 0 komentar(a)
Šapekoense, Kolumbija nesreća, Foto: Reuters
Šapekoense, Kolumbija nesreća, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.11.2016. 13:40h

Najmanje 75 ljudi je poginulo kada se avion sa 81 osobom, uključujući fudbalere brazilskog kluba Šapekoensea, srušio u centralnoj Kolumbiji, saopštila je danas policija te zemlje, prenose svjetski mediji.

Neki mediji ipak pišu da je 76 poginulih.

Španska "Marka" piše da je fudbaler Šapekoensea Danilo, koji je preživio pad aviona podlegao povredama u bolnici. Preživjeli su fudbaleri, Helijo Ermito Zampijero Neto, Alan Lusijano Rušel i Džekson Folman, stjuardesa Himena Suarez, novinar Rafael Enzel i član posade Edvin Tumiri.

Avion je letio iz Bolivije za kolumbijski grad Medeljin, a fudbaleri brazilskog kluba bili su među 72 putnika i devet članova posade tog aviona. U avionu je bio i bivši brazilski reprezentativac Mario Seržo.

Fudbalski tim trebalo je da igra u srijedu prvu od dvije finalne utakmice Kopa Sudamerikana sa Altletiko Nacionalom iz Medeljina.

Životna i fudbalska tragedija: Šapekoense je bio klub u naletu >>>

Rojters je ranije javio da je potraga za žrtvama bila obustavljena zbog jake kiše.

"Izgleda da je nestalo goriva u avionu", rekao je Elkin Ospina, gradonačelnik obližnjeg grada La Ceha, za AFP.

Slijed događaja

AFP je ranije javio da je šestoro brazilskih fudbalera preživjelo pad aviona.

"Pomoć se ukazuje grupi od najmanje 10 putnika iz aviona. Potraga za preživjelima nastavlja se na mjestu pada", rekao je šef vatrogasnog tima na toj lokaciji.

Kolumbijski sajt MiOriente objavio je prve potvrđene fotografije sa mjesta nesreće. Na fotografijama se vide spasioci koji pomažu preživjelima.

Avion se srušio u ponedjeljak uveče po lokalnom vremenu.

Prva osoba koja je primljena u bolnicu u Medeljinu je Alan Rušel, igraš Šapekoensea, javio je "360 radio Kolumbija", a prenio "Blic".

Spasilačke ekipe sklanjaju preživjele sa mjesta nesreće, dodaje ta asocijacija na svom sajtu, a prenosi Rojters.

Na Tviter nalogu aerodroma Hose Maria Kordova de Rionegro, koji se nalazi nedaleko od grada Medeljin, navodi se da "izgleda da ima preživjelih".

Kolumbijski komitet za vanredne situacije je sa druge strane saopštio je da je avion objavio uzbunu oko 10 sati uveče po lokalnom vremenu. Prema saopštenju koje su potpisali i zvaničnici aerodroma Hose Marija Cordova de Rionegro, avion je imao "električne poteškoće".

Zbog loših vremenskih uslova, do mjesta nesreće može se doći samo drumskim putem, navodi se na Tviter nalogu aerodromskih zvaničnika.

"Ovo je tragedija ogromnih razmjera", ocijenio je gradonačelnik Medeljina Federiko Gutires, preneo je AP.

Na Fejsbuku je objavljen snimak na kom se vide fiudbaleri Šapekoense kako se spremaju za let.

Bonus video: