Tramp otkazao sastanak s Njujork tajmsom

U drugoj Tviter poruci Tramp je napisao: "Možda će novi sastanak biti dogovoren sa Njujork tajmsom. U međuvremenu oni nastavljaju da izvještavaju o meni netačno i neprijatnim tonom"
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2016. 13:56h

Izabrani predsjednik SAD Donald Tramp iznenada je danas otkazao sastanak s predstavnicima Njujork tajmsa, uz navode da su željeli "u posljednjem trenutku" da promijene uslove sastanka.

Tramp je napisao u Tviter poruci da je odustao od sastanka "kada su odredbe i uslovi za sastanak promijenjeni u posljednjem trenutku" i dodao da to "nije lijepo".

Njujork tajms je negirao i naveo da su pravila pokušali da promijene Trampovi pomoćnici.

Tramp je kritikovao Njujork tajms tokom cijele svoje izborne kampanje kao predsjenički kandidat republikanske partije i posle izbora za novog predsjednika SAD. On je takođe često kritikovao "nepoštene" medije.

U drugoj Tviter poruci Tramp je napisao: "Možda će novi sastanak biti dogovoren sa Njujork tajmsom. U međuvremenu oni nastavljaju da izvještavaju o meni netačno i neprijatnim tonom".

Potpredsjednica za komunikacije Njujork tajmsa Ajlin Narfi je napisala u saopštenju lista "nismo uopšte promijenili pravila, niti smo pokušali da ih promijenimo."

Ona je navela da su Trampovi pomoćnici pokušali da promijene uslove i tražili nezvaničan sastanak, na kojeme ništa što je rečeno ne bi bio za javnost, "što je list odbio da prihvati".

"Na kraju smo se sa njima dogovorili da ćemo se vratiti na prvobitni plan, na uži nezvaničan sastanak i na širi, zvanični, s novinarima i kolumnistima", napisala je ona, i dodala da je Tramp posle toga otkazao sastanak.

Tramp je u ponedjeljak imao nezvaničan sastanak sa predstavnicima televizijskih mreža.

Bonus video: