Ribica u bojama tajlandske zastave prodata za rekordnu cijenu

Fotografije ribice dugačke šest santimetara, s plavim, crvenim i belim horizontalnim prugama - kao zastava Tajlanda, postale su popularne na društvenim mrežama pošto ih je njen vlasnik Kačen Voračai postavio na Fejsbuk profil grupe koja organizuje aukciju
255 pregleda 1 komentar(a)
Riba, Tajland, Foto: Beta-AP
Riba, Tajland, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 17.11.2016. 09:14h

Sijamska ribica "borac", u bojama tajlandske zastave, kupljena je na onlajn aukciji za 53.500 bata (1.530 dolara) i tako postala najskuplja akvarijumska ribica iz roda "beta" do sada.

Fotografije ribice dugačke šest santimetara, s plavim, crvenim i belim horizontalnim prugama - kao zastava Tajlanda, postale su popularne na društvenim mrežama pošto ih je njen vlasnik Kačen Voračai postavio na Fejsbuk profil grupe koja organizuje aukciju.

Kačen je danas rekao da je očekivao da će neko kupiti ribicu za nekoliko hiljada bata i da je bio šokiran kada je drugog dana dostigla cijenu od 10.000 bata (285) dolara.

Sijamska ribica "borac", čije je jedno od staništa na Tajalndu, dobila je taj naziv zbog agesivnog karaktera, posebno mužjaka koji se mogu boriti i do smrti, ima intenzivne boje i bogata peraja u obliku velovaa.

I ranije su ribe iz roda "beta" uzgajane s ciljem da imaju boje tajlandske zastave, ali nijedan pokušaj nije bio ovako uspješan.

Bonus video: