OBAMINA SAVJETNICA TVRDI

Rajs: Saveznici mogu da računaju na SAD u oblasti odbrane i za vrijeme Trampovog mandata

Prema njenim riječima, sporazum o slobodnoj trgovini između SAD i EU (TTIP) je u strateškom interesu SAD, ali je priznala da će njegovo postizanje predstavljati izazov
0 komentar(a)
Suzan Rajs, Foto: Twitter
Suzan Rajs, Foto: Twitter
Ažurirano: 14.11.2016. 20:59h

Saveznici koji sa SAD imaju sporazume iz oblasti odbrane mogu da računaju na SAD i za vrijeme mandata novog predsjednika Donalda Trampa, izjavila je danas Frans presu Suzan Rajs, savjetnica za bezbjednost odlazećeg predsjednika Baraka Obame.

Saveznici i partneri mogu da računaju na SAD u daljem nastavku sprovođenja zajedničkih interesa i to će SAD poštovati, rekla je Rajs.

Ona nije precizirala da li se to odnosi na NATO i odbrambene sporazuma s Japanom i Južnom Korejom, koje je Tramp tokom predizborne kampanje doveo u pitanje.

Prema njenim riječima, sporazum o slobodnoj trgovini između SAD i EU (TTIP) je u strateškom interesu SAD, ali je priznala da će njegovo postizanje predstavljati izazov.

"Trgovina neće prestati, nastaviće se i u tome ćemo učestvovati u skladu s našim interesima", rekla Rajs.

Tramp je tokom kampanje više puta ponovio da je slobodna trgovina ubila industriju i radna mjesta u SAD.

Krajem septembra EU je odustala od planova da postigne sporazum prije nego što predsjedničko mjesto napusti Barak Obama u januaru iduće godine. 

Preporučujemo za Vas