UN: Masovna ubistva u okolini Mosula

Prvo je otkrivena masovna grobnica sa oko 100 obezglavljenih tijela u Hamam al-Halilu, nedaleko od Mosula, a kako je navela to je samo jedna od brojnih grobnica
1 komentar(a)
Mosul, Foto: Reuters
Mosul, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2016. 11:38h

Borci Islamske države (ID) su ove nedjelje ubili veliki broj ljudi u okolini Mosula, a primjećeno je i nagomilavanje amonijaka i sumpora u civilnim oblastima koji se vjerovatno koriste kao hemijsko oružje, saopštila je portparolka Ujedinjenih nacija (UN) Ravina Shamdasani, prenosi Rojters.

Prvo je otkrivena masovna grobnica sa oko 100 obezglavljenih tijela u Hamam al-Halilu, nedaleko od Mosula, a kako je navela to je samo jedna od brojnih grobnica.

Izvedena su i javna pogubljenja zbog "izdaje i saradnje" sa iračkim odbrambenim snagama, zbog kršenja zabrane korišćenja mobilnog telefona ili dezerterstva.

Zabilježeno je i da su oko Mosula raspoređeni pripadnici ID, najvjerovatnije tinejdzeri ili mladići, koji nose prsluk - bombe.

Proteklu nedjelju, dodala je Shamdasani, obilježila je i otmica žena koje će biti "date" borcima ID ili će biti priključene konvoju ID.

Bonus video: