Peskov: Putin i Tramp - fenomenalno bliski u spoljnoj politici

Kako on navodi, Trampove riječi o spoljnoj politici su "dobra osnova za sada prilično umjereni optimizam na tom planu, u krajnjoj mjeri, za početak dijaloga"
0 komentar(a)
Dmitrij Peskov, Foto: Reuters
Dmitrij Peskov, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2016. 08:06h

Konceptualni pristupi predsjednika Rusije Vladimira Putina i izabranog predsjednika SAD Donalda Trampa spoljnoj politici su fenomenalno bliski, izjavio je danas portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

Peskov se osvrnuo na govor Donalda Trampa nakon izbora u kojem je Ameriku i njene interese naveo kao svoj prioritet, pri tome izjavivši da je spreman da gradi odnose i vodi dijalog sa svakom zemljom onoliko koliko ona to bude željela.

On je podsjetio da je na Valdajskom forumu Putin izjavio "isto to samo, naravno govoreći da su za njega prioritet nacionalni interesi Rusije", prenosi Sputnjik.

"Fenomenalno je koliko su oni bliski u svom konceptualnom pristupu spoljnoj politici", rekao je Peskov novinarima u Njujorku, gdje se održava meč za titulu šampiona svijeta u šahu, gdje on prisustvuje kao predsjednik upravnog odbora Ruske šahovske federacije.

Kako on navodi, Trampove riječi o spoljnoj politici su "dobra osnova za sada prilično umjereni optimizam na tom planu, u krajnjoj mjeri, za početak dijaloga".

Bonus video: