OSNIVAČ VIKILIKSA O MEJLOVIMA HILARI KLINTON

Asanž: Nisam imao namjeru da utičem na američke izbore

On je odbacio kao netačne navode da su mejlovi objavljeni sa ciljem da se ojača podrška kandidatu Zelene stranke Džil Stejn ili da se osveti Demokratskoj stranci jer je poslala u zatvor Čelsija Meninga
0 komentar(a)
Džulijan Asanž, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga
Džulijan Asanž, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga
Ažurirano: 08.11.2016. 18:37h

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjavio je danas da nikada nije imao namjeru da utiče na ishod američkih predsjedničkih izbora objavljivanjem mejlova u vezi sa demokratskim kandidatom Hilari Klinton i dodao da bi isto to uradio i sa republikanskim kandidatom Donaldom Trampom da je mogao.

"To što je objavljeno nema veze sa ličnom željom da utičem na ishod izbora", rekao je Asanž, prenosi AP.

On je odbacio kao netačne navode da su mejlovi objavljeni sa ciljem da se ojača podrška kandidatu Zelene stranke Džil Stejn ili da se osveti Demokratskoj stranci jer je poslala u zatvor Čelsija Meninga.

Asanž je naveo i da Vikiliks ne bi oklevao da objavi i materijale o Trampu, da je ocjenio da je materijal vrijedan vijesti.

"Nismo primili informacije o Trampovoj kampanji, kampanji Džil Stejn ili kandidatu Libertarijanske stranke Geriju Džonsonu ili bilo kom drugom kandidatu, a koje ispunjavaju naše uredničke kriterijume", dodao je on.

Osnivač Vikiliksa je ocjenio i da nema dokaza da je Rusija odgovora za hakovanje nekim mejlova koje je Vikiliks objavio.

Preporučujemo za Vas