Netanjahu naredio ministrima da ćute o izborima u SAD

etanjahu je 2012. godine optužen da je stao na stranku kandidata Republikanske stranke Mita Romnija. On je ovog puta pazio da ne bude ni na čijoj strani, prenosi agencija Asošiejtid pres
1 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2016. 17:08h

Predsjednik Vlade Izraela Benjamin Netanjahu naredio je svojim ministrima da ćute o predsjedničkim izborima u SAD, izjavio je danas jedan izraelski zvaničnik.

Kako je naveo taj anonimni zvaničnik, Netanjahu je rekao ministrima da se uzdrže od davanja bilo kakvih analiza ili intervjuua o izboru između Hilari Klinton i Donalda Trampa.

Netanjahu je rekao da će podrška SAD Izraelu ostati snažna bez obzira ko bude izabran i da očekuje da novi američki predsjednik zagovara direktne pregovore sa Palestincima, umjesto spoljnog mješanja u sukob.

Za takve pregovore se zalaže i Izrael, dok Palestinci prihvataju francusku inicijativu da se do kraja ove godine održi međunarodna mirovna konferencija u Parizu.

Netanjahu je 2012. godine optužen da je stao na stranku kandidata Republikanske stranke Mita Romnija. On je ovog puta pazio da ne bude ni na čijoj strani, prenosi agencija Asošiejtid pres.

"Bilo kakvi da su rezultati, odnosi između SAD i Izraela će nastaviti da budu jaki i zasnovani na zajedničkim vrijednostima slobode, demokratije i napretka. Američki narod vidi Izrael kao jedinstvenog i vjernog saveznika", rekao je Netanjahu na sastanku svoje partije Likud, javili su izraelski mediji.

Bonus video: