Ortega po treći put izabran za predsjednika Nikaragve

Nakon što je prebrojana petina glasova na predsjedničkim izborima na kojima je učestvovalo šest kandidata, zaključeno je da Ortega ima više od 71 odsto glasova, rekao je predsjednik Vrhovnog izbornog savjeta Roberto Rivas
0 komentar(a)
Danijel Ortega, Foto: Reuters
Danijel Ortega, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2016. 08:17h

Danijel Ortega izabran je po treći put za predsjednika Nikaragve na izborima u nedjelju, saopštili su izborni zvaničnici, objavivši preliminarne rezultate glasanja koje je opozicija nazvala farsom, javlja danas AP.

Nakon što je prebrojana petina glasova na predsjedničkim izborima na kojima je učestvovalo šest kandidata, zaključeno je da Ortega ima više od 71 odsto glasova, rekao je predsjednik Vrhovnog izbornog savjeta Roberto Rivas.

Ortega je u trci za predsjednika učestvovao zajedno sa svojom suprugom Rosario Muriljo kao kandidatom za potpredsjednika, pri čemu je on za protivnike imao pet manje poznatih kandidata.

Rojters prenosi da su na izborima u toj centralnoameričkoj zemlji glasači odali priznanje višegodišnjem čvrstom privrednom rastu i zanemarili kritike opozicije da Ortega uspostavlja porodičnu dinastiju.

Bonus video: