Bombaški napadi u Iraku, poginulo 11 osoba

Napadi su se dogodili u vrijeme kada irački vojnici i bezbjednosne snage, uz podršku međunardone koalicije predvođenje SAD, nastoje da istjeraju pripadnike Islamske države iz sjevernog grada Mosula, koji je pod kontrolom džihadista u posljednje dvije godine
112 pregleda 0 komentar(a)
Irak zastava, Foto: Shuterstock
Irak zastava, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 06.11.2016. 09:12h

Najmanje 11 osoba je poginulo danas u dva samoubilačka bombaška napada u gradovima Tikrit i Samara u Iraku, navode policijski i zdravstveni izvori.

Jedan napadač aktivirao je eksploziv u vozilu Hitne pomoći na južnom ulazu u grad Tikrit, prilikom čega je stradalo devet osoba.

Zvaničnici su uveli policijski čas u tom gradu navodeći da imaju informacije da su mogući dodatni napadi, prenosi Rojters.

Na oko 50 kilometara od Tikrita, u Samari, dvije osobe su poginule u napadu automobilom-bombom na parking, namijenjen siitiskim hodočasnicima, koji su u grad došli kako bi posjetili džamiju al-Askari, dodaju izvori.

Napadi su se dogodili u vrijeme kada irački vojnici i bezbjednosne snage, uz podršku međunardone koalicije predvođenje SAD, nastoje da istjeraju pripadnike Islamske države iz sjevernog grada Mosula, koji je pod kontrolom džihadista u posljednje dvije godine.

Bonus video: