1,7 ODSTO

Ankete: Klinton u blagoj prednosti nad Trampom

Šanse za pobjedu Klinton su sada na oko 70 odsto, dok su prije nedelju dana bile preko 80 odsto, navodi portal Rilklirpolitiks (realclearpolitics) koji računa prosjek objavljenih anketa
0 komentar(a)
Donald Tramp, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Donald Tramp, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2016. 17:13h

Kandidatkinja demokrata za predsjednika SAD Hilari Klinton nad republikancem Donaldom Trampom u anketama ima u prosjeku prednost od 1,7 odsto.

Šanse za pobjedu Klinton su sada na oko 70 odsto, dok su prije nedelju dana bile preko 80 odsto, navodi portal Rilklirpolitiks (realclearpolitics) koji računa prosjek objavljenih anketa.

Prema rezultatima ankete Si-Bi-Es njuz/Njujork tajms, Klinton ima prednost od tri odsto, dok prema anketi Ej-Bi-Si njuz/Vašington post ima prednost od dva odsto.

Anketa El-Ej tajms/Ju-Es-Si, koja je tokom cijele kampanje davala prednost Trampu, republikanskom kandidatu danas daje prednost od pet odsto, dok mu Rasmusen daje prednost od tri odsto.

Kad je riječ o ključnim državama za dobijanje najmanje 270 elektora za pobjedu, Tramp ima prednost u Floridi od 0,7 odsto u prosjeku, u Ohaju preko tri odsto, a u Nevadi dva odsto.

Tramp, međutim, mora da pobijedi u još nekim državama da bi došao do 270 elektora. U Sjevernoj Karolini ankete sada pokazuju da su kandidati izjednačeni, dok Klinton ima prednost u Pensilvaniji od preko tri odsto, u Koloradu 1,7 odsto i u Nju Hempširu preko tri odsto.

Preporučujemo za Vas