Bliži se kraj kampanje, Tramp traži pomoć Hindusa: "Volim Indiju"

Republikanski predsjednički kandidat je, takođe, poručio da će se boriti protiv terorizma i istakao dobre odnose sa premijerom Indije Narendrom Modijem
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Screenshot (YouTube)
Donald Tramp, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 27.10.2016. 18:17h

Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp riješio je da u uzavreloj završnici predizborne kampanje zatraži pomoć manjina i to Hindusa, pa je u te svrhe snimio reklamu koja traje 30 sekundi i sadrži indijsku muziku, u kojoj čak izgovara jednu rečenicu na hindu jeziku.

Tramp je u reklami poželio srećan praznik pripadnicima hinduizma, a zatim je rekao kako voli Indiju i njen narod, prenosi danas "Dnevni avaz".

Republikanski predsjednički kandidat je, takođe, poručio da će se boriti protiv terorizma i istakao dobre odnose sa premijerom Indije Narendrom Modijem.

Iskoristio je i njegov slogan uz malu izmjenu, izgovorivši "Abki Bar Tramp Sarkar", što znači "Ovog puta smo sa Trampovom vladom".

"On je jedini predsjednicki kandidat koji je govorio hindu", kazao je Šalab Kumar, predsjednik Komiteta za indijsko-americke odnose i šef Republikanske hindu koalicije.

Kumar kaže i da je ovo dio Trampove strategije s ciljem da privoli američke Indijce, naročito one koji žive u tri ključne države: Floridi, Sjevernoj Karolini i Ohaju, čija podrška bi mogla da mu bude od velikog značaja.

Bonus video: