Rohani o Trampu i Klinton: Da li mi želimo takvu demokratiju i takve izbore u našoj zemlji?

Predsjednik Irana je naveo da mu je, kada je u septembru posjetio Generalnu skupštinu UN, postavljeno pitanje kom kandidatu za predsjednika SAD je više naklonjen. "Odgovorio sam im: Molim? Treba li da prednost dan lošem nad gorim ili gorem nad lošim?",
53 pregleda 1 komentar(a)
Hasan Rohani, Foto: Reuters
Hasan Rohani, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.10.2016. 10:09h

Iranski predsjednik Hasan Rohani kritikovao je danas ponašanje američkih predsjedničkih kandidata Donalda Trampa i Hilari Klinton tokom predizbornih debata, javlja AP.

"Jeste li vidjeli kako oni u debati govore, kako se međusobnu optužuju i ismijavaju jedan drugog? Da li mi želimo takvu demokratiju i takve izbore u našoj zemlji?", rekao je Rohani u obraćanju okupljenima tokom posjete gradu Araku u središnjem dijelu Irana.

Predsjednik Irana je naveo da mu je, kada je u septembru posjetio Generalnu skupštinu UN, postavljeno pitanje kom kandidatu za predsjednika SAD je više naklonjen.

"Odgovorio sam im: Molim? Treba li da prednost dan lošem nad gorim ili gorem nad lošim?", istakao je Rohani u komentaru koji je uživo prenosila državna televizija.

To je bio njegov prvi javni komentar o predsjedničkim izborima u SAD, navodi američka agencija, uz podsjećanje da će i Iranci birati predsjednika u maju 2017. godine.

Bonus video: