Hilari Klinton: Tramp prijeti našoj demokratiji

Obraćajući se svojim pristalicama u Klivlendu, ona je rekla da poraz na izborima nije divan osjećaj, ali da Amerika zna za "razliku između vođstva i diktature"
2 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2016. 08:18h

Kandidatkinja demokrata za predsjednika SAD Hilari Klinton rekla je da njen republikanski rival Donald Tramp predstavlja "prijetnju" američkoj demokratiji zbog izjave da možda neće priznati rezultate izbora ako izgubi.

Obraćajući se svojim pristalicama u Klivlendu, ona je rekla da poraz na izborima nije divan osjećaj, ali da Amerika zna za "razliku između vođstva i diktature".

"Mirna tranzicija vlasti je jedna od stvari koja nas izdvaja", navela je Hilari Klinton.

Tramp je izjavio ​u srijedu uveče​ u Las Vegasu da ne obećava da će priznati rezultate predsjedničkih izbora zakazanih za 8. novembar, ako ishod bude nejasan ili sumnjiv.

Hilari Klinton je takođe kazala da joj je drago što su tri debate završene, dodajući da je suočavanje u srijedu uveče bilo "treći i posljednji put da je morala da debatuje s Donaldom Trampom".

Ona je prethodno za Radio Tampa obećala da će se kao predsjednik fokusirati na prevazilaženje podjela u SAD, dodajući da su birači, posebno roditelji, zabrinuti za budućnost djece.

"Vi živite svoj život, a ja ću brinuti", poručila je Klintonova.

Bonus video: