Strogi zakoni: Šta vas sve u Aziji može poslati u zatvor

Takođe, jedna se Australijanka provela i mnogo gore u istoj zemlji. Alisia Galizavršila je iza rešetaka na osam mjeseci, pod objašnjenjem kako je imala 'nezakonitu seksualnu vezu'. Da stvar bude gora, ona je prijavila kolege koji su je drogirali i silovali, ali je u zatvoru završila ona
69 pregleda 3 komentar(a)
Kina, Foto: Zoran Đurić
Kina, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.10.2016. 08:58h

Ukoliko u Aziji napravite neku glupost koja nije zakonom dozvoljena, mogli bi na nekoliko mjeseci da završite u zatvoru, ili pak da budete kažnjeni batinanjem, što možete očekivati u Maleziji i Singapuru. Zato oprez, i učite na tuđim greškama, prenosi B92, a piše Punkufer.hr.

Ukoliko ste homoseksualne orijentacije, nikako nije preporučljivo posjetiti Maleziju. Naime, ljubljenje momka ili devojke može vam obezbijediti do 20 godina zatvora. Takođe, Malezija je i zemlja gdje je moguće da ćete biti i javno išibani.

S druge strane, u Ujedinjenim arapskim emiratima, neke je stvari opasno širiti društvenim mrežama. Tako je Australijanka Džodi Magi, podijelila na Fejsbuku sliku automobila koji je bio parkiran preko dva mjesta za invalide. Umesto kažnjavanja vlasnika, Magi je optužena za 'loše pisanje na društvenim mrežama o osobi' i smještena u zatvor, nakon čega je ubrzo deportovana u svoju zemlju.

Takođe, jedna se Australijanka provela i mnogo gore u istoj zemlji. Alisia Galizavršila je iza rešetaka na osam mjeseci, pod objašnjenjem kako je imala 'nezakonitu seksualnu vezu'. Da stvar bude gora, ona je prijavila kolege koji su je drogirali i silovali, ali je u zatvoru završila ona.

Seks van bračne zajednice mogao bi vam se obiti o glavu i u Jordanu, gdje zbog toga možete da budete zatvoreni do tri godine.

U Mijanmaru ne treba se šaliti s vjerskim osjećanjima. Novozelanđanin Fil Blekvud zaglavio je 13 mjeseci u ćeliji bez prozora, gdje se svijetlo nikad nije gasilo, a sve zbog toga što je na Fejsbuku objavio fotošopiranog Budu koji nosi slušalice i promoviše povoljne cijene pića. O uslovima u zatvoru dovoljno govori da su mu društvo pravili ubice i dileri, a i činjenica da je izgubio 20 kilograma.

Već vam je dobro poznato kako su zakoni u Singapuru prilično oštri, pa zbog žvakanja žvaka, bacanja smeća, pušenja cigareta na nedozvoljenim mestima možete biti gadno kažnjeni. Tamo se jednom, još pre dvadesetak godina, zaigrao američki tinejdžer Majkl Fej, i odlučio da išara nekoliko automobila i ukrade saobraćajni znak. Kažnjen je sa 6 udaraca prutom.

Kad se nađete na prekrasnom Tajlandu, uživajte na rajskim plažama, i neka vam na pamet nikako ne padne da kažete bilo šta protiv kralja. Mnogi su zbog neznanja već zaglavili u zatvoru, pa im se nemojte ni slučajno pridružiti. Primera radi, jedan čovjek je ismijevao kraljevog psa, pa je zbog te sitnice skoro osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu.

Vrijeđanje Ataturka, zastave Turske i nenošenje ličnih dokumenata, kriminalna su djela u Turskoj.

Bonus video: