Obama poručio Trampu da prestane da cvili

Tramp je u ponedjeljak izjavio da će, ako bude izabran, razmisliti o posjeti Moskvi prije nego što stupi na dužnost
3 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.10.2016. 07:58h

Američki predsjednik Barak Obama poručio je Donaldu Trampu da "prestane da cvili", odbacivši tvrdnje republikanskog kandidata da će predsjednički izbori biti namješteni u korist Hilari Klinton.

Trampov pokušaj da diskredituje izbore, prije nego što su i počeli, je bez presedana, kao i što je i njegovo laskanje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, naglasio je Obama, prenio je BBC.

Obama je u utorak dodao da su te Trampove tvrdnje neosnovane.

Za tvrdnje o masovnim prevarama i namještenim izborima jednostavno nema dokaza i to govori dosta o samom Trampu da se on žali i prije nego što su se izbori dogodili, naveo je američki predsjednik, navodi AP.

Ako kandidat počne da se žali prije nego što je utakmica završena, onda "on nema ono što je potrebno da se bude u ovom poslu", dodao je Obama, ističući da izborima rukovode državni i lokalni zvaničnici koji dolaze iz obje vodeće političke partije.

"Savjetujem gospodinu Trampu da prestane da cvili. Stalno laskanje Trampa Putinu....su dosad neviđeni", rekao je Obama na zajedničkoj konferenciji za novinare sa italijanskm premijerom Mateom Rencijem.

Tramp je u ponedjeljak izjavio da će, ako bude izabran, razmisliti o posjeti Moskvi prije nego što stupi na dužnost.

Bonus video: