Tretman kakav imaju zvijezde: Gost na posljednjoj Obaminoj zvaničnoj večeri biće...

Agencija AP navodi da su zvaničnici Bijele kuće opisali dovijicu lidera kao ideološki prilično bliske, prije svega u uvjerenju u važnost snažno integrisane Evrope
0 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2016. 09:53h

Predsjednik SAD Barak Obama je posljednju zvaničnu večeru koju će prirediti nekom svjetskom zvaničniku u Bijeloj kući rezervisao za italijanskog premijera Matea Rencija, kojem će prirediti tretman kakav imaju zvijezde u trenutku kada se Renci kao lider nalazi na iskušenjima u sopstvenoj zemlji.

Današnja zvanična posjeta Baraku Obami i njegovoj supruzi Mišel, Rencija sa suprugom Anjeze i državna večera koja će uslijediti biće raskošni događaj koji će uveličati Mario Batali koji će spremati jela i pjevačica Gven Stefani koja cje imati nastup nakon večere, prenosi AP.

Američka agencija navodi da su zvaničnici Bijele kuće opisali dovijicu lidera kao ideološki prilično bliske, prije svega u uvjerenju u važnost snažno integrisane Evrope.

Navodi se da odluka Velike Britanije da napusti Evropsku uniju predstavlja test te vizije, a referendum zakazan za 4. decembar u Italiji o predlogu Rencijeve vlade za promjenu ustava mogao bi da ugrozi političku budućnost premijera ukoliko propadne.

Prije zvanične večere dvojica lidera održaće zajedničku konferenciju za medije

Bonus video: