Obama: Izjave Trampa ne bi tolerisali ni za posao u prodavnici

Obama je naveo da i dalje ima onih koji govore da se snažno protive onome što je rekao Tramp, ali ga i dalje podržavaju. "Meni to nema smisla", kazao je Obama
61 pregleda 4 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.10.2016. 08:24h

Američki predsjednik Barak Obama ocijenio je da bi neprimjereni komentari Donalda Trampa o ženama, snimljeni 2005, trebalo da diskvalifikuju predsjedničkog kandidata republikanaca čak i za posao u lokalnoj prodavnici, prenose danas mediji.

"Nalazimo se u situaciji u kojoj čovjek govori stvari koje niko ne bi tolerisati ni za posao u 7-Eleven", rekao je Obama, govoreći na skupu podrške Hilari Klinton u Sjevernoj Karolini, misleći pritom na lanac malih lokalnih prodavnica.

Obama je naveo da i dalje ima onih koji govore da se snažno protive onome što je rekao Tramp, ali ga i dalje podržavaju.

"Meni to nema smisla", kazao je Obama.

U petak objavljen snimak iz 2005, zadao je težak udarac kampanji republikanskog predsjedničkog kandidata, čija popularnost u anketama pada, a leđa su mu okrenuli i brojni istaknuti članovi stranke.

Poslije te afere, ankete pokazuju da mu je pao rejting u odnosu na Hilari Klinton i da za njom zaostaje za osam odsto, prenio je Index.hr.

Anketa je sprovedena poslije druge predsjedničke debate i pokazuje da Klinton podržava 45 odsto glasača, a Trampa 37.

Bonus video: