Pristalice Trampa tvrde da je većina medija u SAD za Hilari

Najnoviju podršku Klintonovoj je pružio “Atlantik“, što je ovom listu tek treći put da podrži nekog predsjedničkog kanidata, prije toga su tu bili Abraham Lonkoln i Lindon Džonson
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.10.2016. 07:28h

Pristalice republikanskog kandidata za predsjednika SAD Donalda Trampa tvrde da većina američkih medija otvoreno podržava demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton.

Trampove pristalice su to pokušale i da dokažu, istražujući kako većina američkih listova ili govori protiv Trampa ili u korist Klintonove.

Navodi se da se u jednom trenutku u toku druge TV debate ovo dvoje predsjedničkih kandidata Tramp obratio moderatorima, novinarki televizije ABC Marti Radac i novinaru CNN-a Andersonu Kuperu, koji su djelovali kao da su se udružili sa Klintonovom protiv njega.

“Sjajno, jedan na tri“, rekao je Tramp.

AP je takođe izazvao sumnje u objektivnost svojom objavom na Tviteru.

Agencija je objavila da Trampova izjava koja se odnosila na to da se sirijska vlada bori protiv Islamske države nije istinita. AP je Trampovo saopštenje nazvala “polovično tačnim“.

Ova agencija je takođe i promovisala knjigu o Hilari Klinton, objavljenu u februaru.

Kao dokaz medijske pristrasnosti, Trampove pristalice su navele i sličnosti u izjavama koje su citirane u medijima.

Hilari Klinton ima, bez sumnje visok stepen podrške mnogih listova širom SAD, od “Njujork tajmsa“ do nekoliko tradicionalnih republikanskih manjih listova, koji su prekršili običaje i podržali Klintonovu (“Dalas morning news“ i “Arizona republic“).

“Njujork tajms“ prvi put je podržao demokratsku kandidatkinju u septembru nazivajući je “odanim liderom koji ima namjeru da stvori priliku da se Amerika izbori za ekonomskom krizom i da osigura da SAD ostanu snaga dobra u brutalnom svijetu“.

Najnoviju podršku Klintonovoj je pružio “Atlantik“, što je ovom listu tek treći put da podrži nekog predsjedničkog kanidata, prije toga su tu bili Abraham Lonkoln i Lindon Džonson.

I “USA today“ je po prvi put od 1982. odabrala strane i nazvala Trampovu platformu “pjesmom sirene opasne demagogije“.

“Hafington post“ takođe u svojim tekstovima o Trampu piše kao “serijskom lažovu, rasisti, nasilniku“.

Bonus video: