Trampu došli glave vulgarni komentari o ženama: Klintonovoj dvocifrena prednost

Anketa je sprovedena nakon što su u petak objavljeni šokantni video snimci Trampa iz 2005. godine, ali prije druge televizijske debate između Trampa i Klintonove
10 komentar(a)
Donald Tramp, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Donald Tramp, Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.10.2016. 19:37h

Demokratska kandidatkinja za predsjednika SAD Hilari Klinton stigla je do dvocifrene prednosti nad republikanskim rivalom Donaldom Trampom, pokazale su prve ankete sprovedene nakon objavljivanja video snimaka u kojima američki milijarder vulgarno govori o ženama.

Anketa En-Bi-Si Njuza i Volstrit Džurnala je pokazala je, pred izborom između Klintonove, Trampa, kandidata Libertarijanske stranke Gerija Džonsona i kandidatkinje Zelene stranke Džil Stajn, da je 46 odsto anketiranih pružilo podršku Klintonovoj, a 35 odsto Trampu, što predstavlja razliku od 11 odsto, prenijela je agencija AFP.

Kad je anketiranima ponuđen izbor samo između Trampa i Klintonove, njena prednost je porasla na 14 odsto, pošto je dobila podršku 52 odsto ljudi, prema Trampovih 38 odsto.

Anketa je sprovedena nakon što su u petak objavljeni šokantni video snimci Trampa iz 2005. godine, ali prije sinoćnje druge televizijske debate između njega i Klintonove.

Bonus video: