Tramp sprema "ofanzivu" u debati: Napad na Bila Klintona

Uprkos tome što je najmanje desetak visoko pozicioniranih Republikanaca reklo da na izborima sljedećeg mjeseca neće glasati za njega, Tramp je istakao da se nikad neće povući iz trke za Bijelu kuću i da nikad neće iznevjeriti svoje glasače, preneo je britanski BBC
3 komentar(a)
Bil Klinton Hilari Klinton, Foto: Reuters
Bil Klinton Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.10.2016. 14:45h

Bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani, sada savjetnik republikankog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa, rekao je danas da Tramp tokom predstojeće druge debate neće oklijevati da govori o ženama koje je suprug Hilari Klinton "silovao, seksualno zlostavljao i napadao".

Tramp je u subotu retvitovao nekoliko postova Huanite Brodrik čije optužbe da ju je Bil Klinton silovao 1978. godine nikada nisu provjerene pred sudom.

Klinton je dugo negirao njene tvrdnje, navodi AP.

Nova Trampova strategija je pokušaj da se izvuče nakon objavljivanja video - snimaka iz 2005. u kojima koristi vulgarne termine na račun žena.

"Obje strane imaju grehe. Kako bi bilo da to ostavimo po strani", rekao je Đulijani za NBC.

Druga debata biće održana u devet sati uveče po američkom vremenu.

Sve veći broj visokih zvaničnika Republikanske stranke uskraćuje podršku Trampu, poslije objavljivanja snimaka.

Uprkos tome što je najmanje desetak visoko pozicioniranih Republikanaca reklo da na izborima sljedećeg mjeseca neće glasati za njega, Tramp je istakao da se nikad neće povući iz trke za Bijelu kuću i da nikad neće iznevjeriti svoje glasače, preneo je britanski BBC.

Posljednji koji su uskratili podršku američkom milijarderu su bivši republikanski predsjednički kandidat Džon Mekejn i bivša državna sekretarka Kondoliza Rajs.

Mekejn je istakao da zbog Trampovih komentara više ne pruža "čak ni uslovnu podršku njegovoj kandidaturi", dok je Rajsova rekla: "Dosta je više! Donald Tramp ne treba da bude predsjednik. On treba da se povuče".

Republikanski senator iz savezne države Nju Hempšir Keli Ajoti je u saopštenju navela: "Ja ne mogu i neću podržati kandidata za predsjednika koji se hvali time što je ponižavao i maltretirao žene".

Ona je dodala da ipak neće glasati za Trampovu rivalku iz Demokratske stranke Hilari Klinton, već će na glasačkom listiću upisati ime Majka Pensa, republikanskog kandidata za potpredsjednika SAD.

Još nekoliko Republikanaca reklo je javno da će glasati za Pensa.

Tramp je, s druge strane, odgovorio da "nema šanse" da odustane od trke i dodao da dobija "njeverovatnu podršku" od glasača.

Bonus video: