Bombardovana sahrana u Jemenu, poginulo 100 ljudi

Među poginulima i ranjenima su vojni i bezbjednosni zvaničnici pobunjenika, šiitskih Hutija koji se bore protiv međunarodno priznate vlade predsjednika Abeda Raboa Mansura Hadija i njegovih saveznika, pristalica bivšeg predsjednika Alija Abduleha Saleha
6 komentar(a)
Jemen, Foto: Reuters
Jemen, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.10.2016. 18:52h

Stotinu ljudi je danas poginulo kada je prepuna sala za sahrane u glavnom gradu Jemena, Sani. pogođena u napadu aviona međunarodne koalicije koju predvodi Saudijska Arabija.

U bombardovanju je ranjeno više od 520 ljudi, izjavili su zvaničnici Ministarstva zdravstva koje je pod kontrolom pobunjenika.

Među poginulima i ranjenima su vojni i bezbjednosni zvaničnici pobunjenika, šiitskih Hutija koji se bore protiv međunarodno priznate vlade predsjednika Abeda Raboa Mansura Hadija i njegovih saveznika, pristalica bivšeg predsjednika Alija Abduleha Saleha.

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom podržava Hadijevu vladu u jemenskom građanskom ratu.

"Bilans je težak: više od 520 ranjenih, i više od 100 poginulih", rekao je portparol Ministarstva zdravstva, Tamim Al-Šami, za televizijski kanal pobunjenika "Al Masira".

Bilans će "verovatno rasti", dodao je on, navodeći da su neka "tela ugljenisana", a "neka su raznijeta".

Nešto ranije večeras, drugi zvaničnik Ministarstva zdravstva, Naser Al-Argali, rekao je da su poginula 82 čovjeka i da su 534 ranjena.

Na meti avionskog napada je bila sala u kojoj su se mnogi okupili popodne da bi izrazili saučešće zbog smrti oca "ministra unutrašnjih poslova", Džalala al-Ruihena.

Među njima su bili visoke ličnosti Hutija, pobunjenika koji su okupirali grad Sanu prije više od dvije godine, protiv kojih se bori arapska koalicija uz podršku međunarodne zajednice.

Bonus video: